Kleding kost energie

Energieleveranciers in een energie vergelijk

Wanneer je een energie vergelijk gaat maken, wil je natuurlijk wel dat je alle energieleveranciers op de markt met elkaar hebt vergeleken. In Nederland zijn er meer dan 20 actief. Zij hebben allemaal eigen tarieven, voorwaarden en contracten. Daarom is het goed als je voor een energie vergelijk kiest die al deze energieleveranciers in de vergelijking heeft meegenomen met alle verschillende tarieven, voorwaarden en contracten. Toch zijn er zaken waar je wel op moet letten:

Verschil in tarieven  

Wanneer je de tarieven van energieleveranciers op hun eigen website gaat vergelijken met de prijzen uit het energie vergelijk, kan het zomaar zijn dat hier flink verschil in zit. De concurrentie onder energieleveranciers is zo heftig, dat zij andere tarieven hanteren in een prijsvergelijking dan op hun eigen website. Dit komt omdat vergelijken via een energie vergelijk steeds populairder wordt en ze hierdoor meer klanten kunnen werven. De energieleverancier met de voordeligste tarieven staat namelijk boven aan, waardoor je beter te zien bent voor consumenten dan wanneer je helemaal onder aan staat.

Overstapboete

Als je een voordelige energieleverancier hebt gevonden via het energie vergelijk is de kans groot dat je hier naar toe wilt overstappen. Dit kan, ook als je energiecontract bij je huidige leverancier nog niet is afgelopen. Er zijn verschillende vergelijkers die deze boete niet voor je vergoeden, waardoor je zelf tot wel 250 euro moe terugbetalen aan de energieleverancier. Er is ook een energie vergelijk die de boete wel voor je vergoed. Je kunt dan kosteloos overstappen en de overstapboete wordt aan je terugbetaalt. Zo bespaar je op de energierekening en zijn er geen extra bijkomende kosten.

Kies altijd het juiste energie vergelijk dat bij jou past

Kun je nou vrij overstappen omdat je contract is afgelopen, dan is het logisch dat je gaat voor de goedkoopste tarieven. Als je contract nog niet is afgelopen, dan kun je het beste kiezen voor een energie vergelijk die de overstapboete voor je vergoedt. Je profiteert dan van lage energietarieven bij de nieuwe energieleverancier, bespaart op je energierekening en je hebt geen extra kosten door de overstap. En dat alles vrijblijvend en kosteloos voor je geregeld!